Recepten

Biscuitgebak

Ingrediënten:
5 eieren
150g suiker
125g bloem
25g maizena
vanillesuiker
zout

Werkwijze:
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren, klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan. Klop zeker 10 minuten.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door. Niet mixen, maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185C voorverwarmde oven. Voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140C geleidelijk oplopen naar de 185C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt.

*********************************************************************************

Botercreme

Ingrediënten:
100g roomboter
100g margarine
200g poedersuiker

Werkwijze:
Mix de boter met de margarine zacht.
Zeef de poedersuiker en voeg deze toe.
Mix lang, zeker 10 minuten!
Voeg naar keuze een smaakje toe.

*********************************************************************************

Mokkacrème vulling

Ingrediënten:
110g witte basterdsuiker
80ml water
4 eierdooiers
1 eetl oploskoffie
250g boter

Werkwijze:
Vermeng de suiker en het water in een pan, al roerend verhitten tot het mengsel kookt. Laat zonder deksel en zonder roeren 2 minuten pruttelen. Laten afkoelen. Eiderdooiers en oploskoffie stijfkloppen (de koffie moet opgelost zijn). Giet al mixend, de afgekoelde siroop in een straaltje op het eimengsel. De boter licht en romig kloppen. Giet het eimengsel over de boter en klop 4 à 5 minuten door. Ongeveer 15 minuten laten afkoelen.

************************************************************************************

Vanillecrème (vulling)

Ingrediënten
·         45 gram bloem
·         240 ml melk

·         100 gram roomboter
·         100 gram margarine
·         200 gram poedersuiker
·         5 ml vanille extract


Bereiding
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager, en je blijft continu roeren totdat het mengsel zo dik als pap wordt.
Laat dit mengsel afkoelen.
Maak ondertussen botercrème met de boter en poedersuiker volgens het recept verderop op deze pagina en voeg het vanille extract toe.

Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanillecrème klaar voor gebruik!